[ad_1]

اولین گزینه ای که مردم برای پاسخ به پرسش های خود به آن مراجعه می کنند کجاست؟ به احتمال زیاد گوگل. گوگل روزانه چهار میلیارد پرس و جو را به تنهایی پاسخ می دهد. اگر شما یک عبارت را در گوگل جستجو کنید در صفحه نتایج گوگل لینک هایی نشان داده می شوند، این لینک ها در واقع محتوا هستند. حال سوال اینجاست محتوا چیست و تولید محتوا چیست؟

ممکن است تعجب کنید اما شما هر روز از محتوا استفاده می کنید. اخبار، پست های اینستاگرام، پست های وبلاگ، ویدئوهای آموزشی و… ، همه و همه محتوا هستند.

این که محتوا بخش بزرگی از زندگی روزمره ما است شکی نیست ولی چرا ما تا این حد به محتوا نیاز داریم؟ محتوا اطلاعاتی را در اختیار ما قرار می دهد، به پرسش های ما پاسخ می دهد، ما را سرگرم می کند، ما را می خنداند، در تصمیم گیری ها به ما کمک می کند و بسیاری از موارد دیگر.

به عنوان یک کسب و کار محتوا به شما کمک می کند تا مخاطبان و مشتریان خود را جذب کنید، با آنها تعامل داشته باشید و آنها را همراه خود نگه دارید. محتوا سبب می شود تا بازدید کنندگان جدید را به سایت خود بیاورید و در نهایت برای شرکت تان در آمد ایجاد کنید. به عبارت دیگر، اگر در کسب و کار خود محتوا تولید نمی کنید پس قافله را باخته اید.

تولید محتوا چیست؟

تولید محتوا روند ایجاد ایده های موضوعی جذاب برای پرسنا یا شخصیت خریدار (Buyer Persona)، ساختن محتوای متنی یا دیداری و ارائه آنها به مخاطبین است. تولید محتوا می تواند در قالب وبلاگ، ویدئو، اینفوگرافیک و… انجام شود.

چرا تولید محتوا مهم است؟

تولید محتوا مهم ترین فرآیند بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing) است.

با استفاده از تولید محتوا می توان اطلاعات مفید را در اختیار کاربران قرار داد، مشتریان بالقوه را به وبسایت جذب کرد و همچنین مشتریان موجود را هم به وسیله یک تعامل با کیفیت در کنار خود نگه داشت.

تولید محتوا می تواند بازگشت سرمایه شرکت شما را افزایش دهد. آمار زیر طبق آخرین تحقیقات سایت Hubspot.com به دست آمده و می تواند تایید کننده این ادعا باشد:

  • هزینه بازاریابی محتوا ۶۲ درصد کمتر از هزینه بازاریابی سنتی می باشد و بازدهی آن حدود ۳ برابر بیشتر است.

  • کسب و کار های کوچک و متوسط (SMB) با بهره گیری از بازاریابی محتوا می توانند نسبت به رقبای خود حدود ۱۲۶ درصد مشتریان بیشتری به دست آورند.

  • ۶۱ درصد از فروش های آنلاین نتیجه مستقیم خواندن یک پست وبلاگ هستند.

  • شرکت هایی که در ماه بیشتر از ۱۶ پست در وبلاگ خود منتشر می کنند نسبت به شرکت هایی که کمتر از ۴ پست منتشر می کنند حدود ۳٫۵ برابر ترافیک بیشتری به دست می آورند.

در واقع محتوا یعنی رشد کسب و کار، تولید محتوا یک روند چند مرحله ای است که در ادامه به بررسی مهمترین این مراحل می پردازیم.

مراحل تولید محتوا

بازاریابی یک حرفه پر مشغله است و بازاریاب ها نمی توانند زمان زیادی را صرف سیستم های ناکارآمد کنند. همین امر باعث شده است تا بازاریاب ها فعالیت های خود را به صورت پروسه های مرحله به مرحله انجام دهند.

تولید محتوا از هر نوعی که باشد یک روند یکسان را دنبال می کند. اگر کمپین های بازاریابی که تا امروز اجرا شده اند را در نظر بگیریم خواهیم دید که همه آن ها یک روند یکسان را دنبال می کنند.

برای تولید محتوا باید مراحل زیر را دنبال کنید و همواره سعی کنید خلاقیت ذهنی خود را بالا ببرید.

تحقیق و بررسی سئو

در تولید محتوا بهتر است قبل از هر چیزی برای خود یک شخصیت خریدار (Buyer Persona) خلق کنید.

با این کار می توانید ایده های بهتری برای موضوعات محتوایی خود داشته باشید و همچنین پرسش هایی را که مخاطب شما در ذهن دارد را کشف کنید.

سئو یا بررسی کلمات کلیدی میزان جستجوی یک عبارت کلیدی خاص را نشان می دهد و شما می توانید تصمیم بگیرید که کدام عبارت یا کلمه را برای تولید محتوا انتخاب کنید.

بهترین شیوه بررسی کلمات کلیدی، نوشتن سوالاتی است که شخصیت خریدار شما ممکن است در ذهن داشته باشد. این سوالات بر اساس اهداف و مشکلات شخصیت خریدار به وجود می آیند.

پس از نوشتن لیست سوالات مهم باید در مورد هر کدام از آن ها تحقیق کنیم تا مطمئن شویم که میزان افراد کافی در این مورد جستجو می کنند.

نکته مهم در انتخاب کلمات کلیدی این است که آن دسته از کلمات را هدف قرار دهیم که برای ما قابل دستیابی باشند. به این معنی که میزان قابل توجهی از جستجو را داشته باشند و سختی (رقابت) آن ها متناسب با اعتبار دامنه ما باشد.

اگر تازه کار هستید کلمات کلیدی با درجه رقابت بالا را هدف قرار ندهید.

ایده پردازی

در مرحله قبل شما تعیین کرده اید که کدام کلمه کلیدی را هدف قرار دهید. زمان آن رسیده است تا ایده های محتوایی خود را با استفاده از طوفان ذهنی ارائه دهید.

در شرایطی که درگیر ایده پردازی هستید مجبور خواهید بود تا دانشی را که از مطالعه کتاب های این حوزه کسب کرده اید به کار بگیرید و به سایت رقبا و جستجوهای مرتبط بر روی نتایج موتورهای جستجو مراجعه کنید.

بعد از انتخاب ایده ها می توانید تقویم محتوای خود را ایجاد کنید و تولید محتوا را شروع کنید.

نوشتن

در این مرحله در مورد نکات مهم نوشتن محتوا بحث می کنیم.

مهم نیست کدام یک از انواع محتوا را می خواهید تولید کنید، زیرا روند تولید تمامی محتواها از دستورالعمل های خاصی پیروی می کند.

  • برای شخصیت خریدار خود محتوا بنویسید. تمام جزئیات در مورد شخصیت خریدار خود را بررسی کنید و از آن ها در تولید محتوای موفق استفاده کنید.

  • از عنوان، توضیحات متا و دیگر تیزر ها برای وادار کردن کاربران به خواندن محتوا استفاده کنید. سعی کنید مزایای محتوای خود را در عنوان محتوا جای دهید تا به کاربران نشان دهید که چرا باید محتوای شما را مطالعه کنند.

  • محتوای منحصر به فرد تولید کنید. از بازگو کردن اطلاعاتی که قبلا ارائه شده اند خودداری کنید. همواره نکات جدیدی را کشف کنید و سعی کنید آنها را به شیوه ای جدید ارائه دهید.

  • تنها یک ایده را دنبال کنید. از آوردن چندین مبحث نیمه مرتبط در محتوا خودداری کنید. زیرا در این حالت خوانندگان دچار سر درگمی می شوند.

  • زبان کاربران را به خوبی درک کنید. سعی کنید از عبارت های پیچیده و واژه های بسیار تخصصی برای کاربران استفاده نکنید.

  • محتوا را به صورت مختصر و واضح بنویسید. هدف از نوشتن محتوا این است که با کاربر ارتباط برقرار کنیم و محتوا برای آنها ارزش آفرین باشد. پس تا حد امکان از اصطلاحات گیج کننده استفاده نکنید.

ویرایش کردن

نحوه ویرایش یک محتوا یک روند کاملا سلیقه ای است. ممکن است شما محتوای خود را بلافاصله بعد از نوشتن آن ویرایش کنید یا اینکه بخواهید ویرایش را چند روز بعد از نوشتن آن انجام دهید تا بتوانید با یک دید تازه تر بررسی را انجام دهید.

ممکن است به قواعد دستوری در محتوا بسیار توجه کنید یا اینکه بخواهید محتوا را با زبان محاوره بنویسید. بعد از ویرایش محتوا از همکار یا مدیر خود بخواهید که آن را بررسی کند.

آپلود کردن

حال که محتوای شما آماده است، لازم است آن را در جایی قرار دهید که افراد بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.

سیستم مدیریت محتوا (CMS) نرم افزاری است که محتوای دیجیتال را میزبانی می کند و به شما اجازه می دهد تا آن را بر روی وبسایت خود نمایش دهید.

با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا شما می توانید نتایج محتوایی را که برای یک کمپین خاص تولید کرده اید را آنالیز کنید.

سیستم مدیریت محتوا شما را از داشتن یک سیستم بازاریابی محتوا به صورت جداگانه نجات می دهد.

منتشر کردن

انتشار محتوا به سادگی کلیک بر روی یک دکمه است. پس چرا آن را به عنوان یک مرحله در نظر می گیریم؟! زیرا انتشار محتوا همیشه به این سادگی نیست.

شما می توانید محتوای خود را بلاقاصله بعد از نوشتن منتشر کنید ولی اگر می خواهید بیشترین تاثیر را بر روی کاربر داشته باشد باید آن را در یک زمان مناسب منتشر کنید.

بهتر است یک برنامه انتشار منظم برای ارائه محتوای خود داشته باشید. برای مثال اگر سعی کنید هر چهارشنبه یک محتوا را منتشر کنید، مخاطبین شما منتطر می مانند تا چهارشنبه بعد محتوای شما را ببینند.

نکته دیگر، انتشار محتوا با توجه به رویدادها و اتفاقات زمانی خاص است، برای نمونه اگر شما در مورد برخی از رویدادهای مهم سال محتوا تولید می کنید باید سعی کنید محتوا را در همان زمان خاص منتشر کنید.

سیستم مدیریت محتوا به شما اجازه می دهد تا زمان انتشار پست را برای یک تاریخ یا اتفاق خاص در آینده برنامه ریزی کنید.

همانطور که دیدید تولید محتوا یک روند چند مرحله ای تکراری است که محور اصلی آن مخاطب است. اگر شما هم مراحل تولید محتوا را به درستی دنبال نمایید می توانید محتوای خلاقانه ای تولید کنید که نه تنها برای مخاطب مفید است بلکه می تواند به رشد کسب و کار شما هم کمک کند.

[ad_2]