[kc_row use_container=”yes” force=”no” column_align=”middle” enable_particle_bg=”no” video_mute=”no” _id=”838783″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”398645″][kc_column_text]طبق تحقیقات و آمارهای اعلام شده بیش از ۲.۵میلیارد نفر از جمعیت جهان در شبکه های اجتماعی حضور فعال دارند و این عدد روز به روز رو به افزایش است. روزانه تعداد زیادی از مردم اخبار و اطلاعات خود را از طریق شبکههای اجتماعی به دست می آورند. بسیاری از این شبکه های اجتماعی جای رسانه های دیگر مانند تلویزیون را در این زمینه گرفته است. عملا می توان گفت که یکی از حوزه های بسیار با اهمیت در دیجیتال مارکتینگ ، شبکه های اجتماعی است . با افزایش مخاطبان شبکههای اجتماعی نیاز به یک مدیر برای مدیریت تعیین استراتژی و برنامه ریزی برای شبکه های اجتماعی روز به روز بیشتر احساس می شود.
این نقش یکی از نقش هایی است که با دیجیتال مارکتینگ مرتبط بوده و به جرات می توان گفت یکی از مهمترین فعالیت های این حوزه است. مسئول صدای مشتری بایستی بتواند نظر مشتریان را درباره شرکت در محیط داخلی و خارجی بررسی کرده و بر طبق علایق مشتریان با کمک مدیر شبکه های اجتماعی اقدام به برنامه ریزی استراتژیک و تولید محتوای مناسب نمایند تا مخاطبان از آنها استقبال داشته باشند.
شغل های نوظهور در حوزه دیجیتال مارکتینگ بر اثر سرعت رشد و تغییر بسیاری از مسائل در جهان با سالهای گذشته بوجود آمده است. خیلی از چیزهایی که در اطراف خود می بینیم را شاید سالهای پیش اصلاً نمیدیدیم و یا حتی وجود نداشتند. برخی از تخصص ها و همچنین برخی از شغل ها جدید هستند به طوری که شاید در ۱۰ سال گذشته جایی برای آنها در کسب و کارها وجود نداشت. حوزه بازاریابی دیجیتال و بسیاری از مشاغل مرتبط با این حوزه نیز از تخصص ها و کسب و کارهای جدیدی است که امروزه بسیاری از آن ها نوپا بوده و در سالهای گذشته وجود نداشتند. در ادامه به بررسی برخی از مشاغل خواهیم پرداخت که در سالهای گذشته به تازگی به وجود آمده اند و با کسب و کار های دیجیتال و همچنین دیجیتال مارکتینگ مرتبط هستند.
متخصص دیجیتال مارکتینگ Digital marketing specialist
با گسترش و توسعه روز افزون اینترنت و بسترهای مبتنی بر اینترنت یکی از حوزه هایی که دچار تغییر های شگرفی شده است را میتوان حوزه بازاریابی دانست. در این حوزه بسیاری از ابزارها به سمت و سوی دیجیتال و بسترهای آنلاین تغییر مسیر داده اند. ابزارهای بازاریابی دیجیتال جای بیلبوردهای بزرگ خیابانی، تبلیغات بازرگانی تلویزیونی و انواع تبلیغات آفلاین را گرفتهاند. امروزه بازاریابی محتوایی، بازاریابی ایمیلی و همچنین بنر های موجود در وب سایت های مختلف از جمله ابزارهایی هستند که این فضای تبلیغاتی را پر می کنند. اگرچه هدف بازاریابی دیجیتال نیز در راستای انواع دیگر بازاریابی هایی است که پیش از این وجود داشتهاند، اما متخصصان دیجیتال مارکتینگ بایستی سعی کنند که از ابزارهای دیجیتال و آنلاین برای بهره بردن از محیطی پویا و دستیابی به مشتریان و همچنین ایجاد کمپین های بازاریابی آنلاین برای ایجاد بازخوردی دقیق تر استفاده نمایند. اگر بخواهیم خلاصه تر بیان کنیم میتوان گفت متخصص بازاریابی دیجیتال همان متخصص بازاریابی است که با استفاده از تخصص ها و مهارت های دیجیتال و ابزارهای این محیط می تواند در جهت جذب و ایجاد بازخورد از مشتری سعی و تلاش نماید.
ویلاگر vlogger
ویلاگ از ترکیب دو کلمه ویدیو و بلاگ ساخته شده و ویلاگر به کسی گفته می شود که جلوی دوربین قرار می گیرد و دانش، بینش و تجربه خودش را در قالب محتوای ویدیویی منتشر می کند و از این طریق مخاطب جمع می کند ، اگر چه وبلاگ و وبلاگ نویسی از دهه ۱۹۹۰ رایج بوده است، اما ویلاگ و ویلاگرها (Vlogger) در سالهای اخیر با رشد و توسعه فیلم و تجهیزات فیلمبرداری و همچنین افزایش قدرتمندی تلفنهای همراه در زمینه فیلمبرداری گسترش پیدا کرده اند. به طور معمول ویلا گرها با استفاده از کلیپ های مختلف اقدام به جذب کاربر می نمایند. یکی از جذاب ترین انواع فیلم هایی که توسط ویلاگرها در محیط های اینترنتی منتشر می شود را میتوان فیلم هایی از برش زندگی افراد دانست که برای بسیاری از افراد حاضر در شبکههای اجتماعی از جذابیت خاصی برخوردار است. در این حوزه ها ویدیو کلیپ های طنز نیز از جذابیت بسیار بالایی برخوردا بوده و به طور معمول به سرعت همه گیر و به اصطلاح وایرال می شوند. ویلاگرها معمولا پس از انتشار تعدادی از این فیلمها افراد به نوعی شهرت اجتماعی دست یافته و بر اساس آن اقدام به تبلیغات برای شرکتهای مختلف می نمایند. امروزه به این افراد اینفلوئنسر نیز گفته می شود . جالب است بدانید که بزرگترین ویلاگر بر روی شبکه اجتماعی یوتیوب ارزشی معادل ١۵.۵ میلیون دلار دارد. پایه و اساس فعالیت ویلاگر ها و همچنین شهرت روز افزون آنها بر مبنای برندینگ شخصی استوار است. این کاربران فضای مجازی با استفاده از این راهکار بازاریابی در فضای دیجیتال مارکتینگ توانسته اند شرایط کسب و کار خود و بسیاری دیگر از کاربران را تغییر داده و مدل جدیدی از تبلیغات را ایجاد کنند .
مدیر شبکه های اجتماعی Social media manager
طبق تحقیقات و آمارهای اعلام شده بیش از ۲.۵میلیارد نفر از جمعیت جهان در شبکه های اجتماعی حضور فعال دارند و این عدد روز به روز رو به افزایش است. روزانه تعداد زیادی از مردم اخبار و اطلاعات خود را از طریق شبکههای اجتماعی به دست می آورند. بسیاری از این شبکه های اجتماعی جای رسانه های دیگر مانند تلویزیون را در این زمینه گرفته است. عملا می توان گفت که یکی از حوزه های بسیار با اهمیت در دیجیتال مارکتینگ ، شبکه های اجتماعی است . با افزایش مخاطبان شبکههای اجتماعی نیاز به یک مدیر برای مدیریت تعیین استراتژی و برنامه ریزی برای شبکه های اجتماعی روز به روز بیشتر احساس می شود.
مدیر شبکه های اجتماعی وظیفه تعیین استراتژی مدیریت و همچنین نگهداری شبکه اجتماعی یک شرکت را بر عهده دارد تا بتواند از این طریق اصول برند را تبیین کرده و بازخوردهای مشتریان را نیز دریافت نماید. یکی از جنبه های بسیار مهم در جایگاه شغلی مدیریت شبکه های اجتماعی را می توان به روز بودن دانست. چرا که به روز بودن باعث خواهد شد تا یک شرکت بتواند همیشه در رده های بالای شبکه های اجتماعی جا داشته باشد.
مدیر ارشد صدای مشتری Chief Listening Officer
این نقش یکی از نقش هایی است که با دیجیتال مارکتینگ مرتبط بوده و به جرات می توان گفت یکی از مهمترین فعالیت های این حوزه است. مسئول صدای مشتری بایستی بتواند نظر مشتریان را درباره شرکت در محیط داخلی و خارجی بررسی کرده و بر طبق علایق مشتریان با کمک مدیر شبکه های اجتماعی اقدام به برنامه ریزی استراتژیک و تولید محتوای مناسب نمایند تا مخاطبان از آنها استقبال داشته باشند.
یکی دیگر از وظایف مسئول صدای مشتری را می توان ارائه گزارشاتی در رابطه با نظرات مشتریان، ایده محصول جدید، توصیه هایی در مورد مصرف کنندگان و فیدبک های عمومی از شبکههای اجتماعی دانست. با توجه به اینکه امروزه بسیاری از مصرف کنندگان نظر و عقیده خود را در شبکه های اجتماعی و یا پلتفرم های دیگر به اشتراک می گذارند، مسئولیت این جایگاه را میتوان بررسی و ارائه گزارش هایی دانست که باعث خواهد شد شرکت در جایگاه های بالاتری باقی بماند.
متخصص سئو SEO Specialist
تحلیل گر سئو (SEO Analyst) می تواند به یک سازمان در راستای بهینه سازی وب سایت و محتوای موجود بر روی وب سایت کمک کند تا باعث بهبود جایگاه وبسایت آن سازمان در نتیجه های جستجو گردد. با بهبود وضعیت یک سازمان در نتیجه موتور های جستجو می توان گفت که مشتریان بالقوه بیشتری از طریق جستجو در محیط اینترنت می توانند به سازمان دسترسی پیدا کنند. با افزایش تلفنهای هوشمند ضریب نفوذ اینترنت نیز در میان مردم بسیار زیاد شده است و همچنین استفاده از موتور های جستجو برای دسترسی به شرکت ها و سازمان های مختلف نیز در بین مردم بسیار رایج شده است. بنابراین در صورتی که وضعیت سئوی سایت شما شرایط مناسبی نداشته باشد به راحتی در بین صدها نتیجه جستجو موتورهای جستجو و رقابت شدید رقبا برای این جایگاه ها گم خواهید شد. تحلیلگر سئو بایستی اقدام به تجزیه و تحلیل وضعیت وب سایت، ارتقاء شرایط آن و انجام فعالیتهایی نماید تا رتبه شرکت در نتایج موتورهای جستجو بهبود یافت و در رتبههای اول باقی بماند. از آن جایی که بهینه سازی موتورهای جستجو یک فعالیت دائماً در حال تغییر است، کارشناس ها بایستی بتواند همیشه وضعیت و همچنین الگوریتم های موتورهای جستجویی مانند گوگل را بررسی کرده و شرایط سایت را بر طبق آن ها بهینه سازی نماید.
متخصص داده ها
یکی از روش های موثر در پایش کاربران و مخاطبان را میتوان استفاده از اطلاعات و داده هایی دانست که رفتار آنها در وب سایت و پلتفرم های مختلف برجا گذاشته است. اینکه افراد در چه بازه سنی قرار دارند، از کدام منطقه به سایت وارد شده اند، جنسیت آنها چیست، چه مدت زمانی را بر روی چه صفحه ای وقت گذاشتند و اینکه چه المانهایی از صفحه و یا پست هایی از شبکه های اجتماعی باعث ایجاد جذابیت بیشتر برای کاربران شده است از داده هایی هستند که میتواند استراتژیهای شرکت را بهینه سازی نماید. امروزه دسترسی به این داده ها و استفاده از آنها برای سازمان ها بسیار اهمیت پیدا کرده است چرا که با استفاده از این اطلاعات می توان تصمیم گیری بر اساس اطلاهات تخمینی را کاهش داده و با شرایط واقعی تصمیم گیری نمود. حضور وب سایت هایی مانند گوگل آنالیتیکس(Google Analytics)، گوگل سرچ کنسول(Google Search Console)، ماز(MOZ) و … نشانه ای است بر اهمیت روز افزون داده ها در کسب و کارهای جدید و به خصوص کسب و کارهای دیجیتالی.
طراح تجربه کاربری
متخصص طراحی تجربه کاربری بایستی با توجه به رفتار کاربران و همچنین علایق و سلایق آنان بتواند طراحی سایت و یا پلتفرم را به گونهای بهینه سازی کند تا بر طبق آن کاربران با حضور در وب سایت و یا پلتفرم های مختلف بهترین تجربه را داشته باشند. تجربه ی خوب می تواند باعث بازگشت مشتریان و همچنین ایجاد وفاداری در بین مشتریان و کاربران گردد. طراحان تجربه کاربری به طور معمول از روش هایی مانند A/B تست برای تصمیم گیری در مورد وضعیت بهینه صفحات فرود(Landing Page)، دکمه های فراخوانی(Call To Action) و سفر مشتری(Customer Journey) تصمیم گیری می نمایند. بهبود تجربه کاربری باعث رشد روز افزون یک وب سایت و در نتیجه بهبود کسب و کار از آن سازمان خواهد شد؛ بنابر این یکی از مهم ترین تخصص هایی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ مطرح است را میتوان متخصص طراحی تجربه کاربری دانست.
طراح اپلیکیشن و اپلیکیشن نویس App developer و APP Designer
اپ استور اپل در ۱۰ جولای ۲۰۰۸ افتتاح شده و تا امروز بیش از دو میلیون و دویست هزار اپلیکیشن را میزبانی کرده است. اپلیکیشنهای روی اپ استور بیش از صد میلیارد بار دانلود شده اند و اپل در سال ۲۰۱۶ درآمدی بیش از ۲۰ میلیارد دلار از اپ استور داشته است. (حالا باز هم بگویید فضای مجازی!!!) به نظر من اپلیکیشنها برای اقتصاد دیجیتال مثل مغازه ها برای اقتصاد آفلاین هستند. در نتیجه کسی که معمار خوبی باشد و بتواند مغازه خوبی طراحی کند حتما کلی پول گیرش خواهد آمد، درست مثل آرشیتکتهای دنیای آفلاین. از طرف دیگر وقتی که طراحی تمام شد، باید کسی باشد تا نقشه طراح را به یک بنای حسابی تبدیل کند! همان کسی که در دنیای آفلاین اسمش بنا بود در دنیای انلاین اسمش میشود developer.
متخصص رایانش ابری Cloud computing specialist
این یکی از همه آنهای دیگر سخت تر است! فکر کن باید به پدر دختر مورد علاقهات که ۶۵ سال دارد توضیح بدی که شغلت چیست؟ خب در واقع من کسی هستم که تلاش میکنم دادهها و راهکارهای نرم افزاری سازمان را روی یک دیتا سنتر در جای دیگری از دنیا به گونه ای مدیریت کنم که همیشه در دسترس باشند و امنیتشان هم تضمین شود.
تهیه و تدوین :
تیم کوشا مارکتینگ
[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]