
سرفصل ها:
بنچ مارکینگ چیست ؟
بنچ مارکینگ یکی از ابزارهایی است که مدیران برای سنجش میزان موفقیت سازمانشان از آن استفاده می کنند. بنچ مارکینگ یا الگوبرداری فرآیندی است که در آن جنبه ای خاص از یک سازمان را با موارد مشابه در برترین سازمان ها که به عنوان رقیب هستند مقایسه می کند.
این معیارهای قابل سنجش می توانند شامل محصولات، فرآیندها، روش ها، هزینه، اثربخشی، رضایت مشتریان و همچنین سایر شاخص های قابل اندازه گیری باشند.
در حقیقت مدیران خوش فکر با استفاده از بچ مارکینگ می توانند شرکت های موفق و پیشرو در حوزه فعالیت خود را به عنوان الگو قرار دهند و با مقایسه سازمان خود با این شرکت های الگو، عملکرد سازمان خود را بهبود بخشند و شکاف موجود تا دستیابی به وضعیت مطلوب خود را کاهش دهند.
سازمان ها با تجزیه و تحلیل جنبه های مهمی مانند نحوه مدیریت، تولید، فروش، تکنیک های بازاریابی آنها و همچنین سایر عوامل مرتبط می توانند دلیل موفقیت سازمان های مطرح را بیابند و همچنین می توانند با بررسی و تحلیل ها دریابند که چه چیزی را می توانند در سازمان خود تغییر دهند تا به نتایج مطلوب دست یابند.
در صورتیکه بنچ مارکینگ به صورت صحیح انجام شود می تواند ابزاری بسیار قدرتمند برای سنجش عملکرد سازمان در زمینه های مختلف باشد، همچنین به طور بالقوه اطلاعات ارزشمندی که می تواند برای بهبود شیوه های تجاری فعلی سازمان مورد استفاده قرار گیرد را نشان دهد و برای برنامه ریزی آینده سازمان بسیار مفید باشد.
چگونه بنچ مارک انجام دهیم؟
حال ببینیم چگونه برای یک کسب و کار بنچ مارک انجام دهیم. مراحلی که به شما کمک می کند که بنچ مارک انجام دهید به شرح زیر هستند:
-
شاخص هایی که می خواهید در مورد آنها بنچ مارک انجام دهید را مشخص کنید.
-
رقبای مستقیم و اصلی سازمانتان را شناسایی و مشخص کنید.
-
این رقبای مستقیم و اصلی را مورد بررسی قرار دهید.
-
اطلاعاتی که از رقبا جمع آوری کرده اید را با سازمان خود مقایسه کنید.
-
بر اساس یافته های حاصل از مقایسه و بررسی، طرحی را برای سازمان خود ایجاد کنید.